laatste nieuws

Brohl Wellpappe entwickelt zertifizierte kindersichere Waschmittel Verpackung Dash

Brohl Wellpappe ontwikkelt een kinderveilige wasmiddelbox

 

Het thema "terugbrengen van kunststof" en "meer ecologie in de verpakkingsmarkt" is op ieders lippen.
Met ons materiaal golfkarton beschikken we over een uiterst ecologisch product: milieuvriendelijk, uitstekend te recyclen en toekomstzeker.

Dat we kunststof verpakkingsproducten kunnen omzetten naar golfkarton, hebben wij tezamen met onze klant Dalli bewezen middels de ontwikkeling van deze nieuwe wasmiddelenverpakking:

De opdracht was om een (meervoudig) hersluitbare golfkartonnen verpakking te ontwikkelen met een speciaal kinderveilig slot, waarin zogenaamde "capsules" - ook wel pods genoemd - worden opgeborgen. Het ontwikkelingsteam Wolfgang Jaeckert, Roland Mergens en Olaf Langwara is intensief bezig geweest om tot een certificeerbare kinderveilige verpakking te komen. Op de verpakking is patent aangevraagd.  De doos wordt geopend en gesloten door middel van het ontwikkelde kinderveilige mechanisme.  Voor het A-merk "Dash" werd tot dusverre een 100% kunststof verpakking gebruikt, die nu volledig is vervangen door golfkarton.  Hiermee onderstreept fabrikant Dalli haar doelstellingen om het plasticgehalte van haar verpakkingen sterk te verminderen.

De nieuwe verpakking is al in de winkels verkrijgbaar.