Prepress

De term prepress omvat alle werkzaamheden en processen die nodig zijn vóór het eigenlijke drukken. Voor alle drukprocédés omvat dit de voorbereiding en het scannen van gegevens, beeldverwerking en retouchering, kleurbeheer en opmaak.

Bij Brohl Wellpappe wordt al dit voorbereidende werk in eigen huis gedaan in gespecialiseerde afdelingen. Zo kunt u er zeker van zijn dat de uiteindelijke lay-out precies is zoals gepland. Maar dat is nog niet alles, afhankelijk van het gekozen drukprocédé zijn er nog meer stappen in de pre-pressfase. Bij Brohl Wellpappe produceren wij bijvoorbeeld zelf de drukplaten voor de offsetdruk. CAD (computer-aided design) met 3D-animaties ondersteunt ons nauwkeurig bij het maken van ontwerpen en stelt u en ons in staat het product vooraf van alle kanten te bekijken.

Wij maken prototypes en modellen in digitale druk via rapid packaging prototyping. Zo kunt u zien en voelen hoe uw product er uiteindelijk uit zal zien, nog vóór de eigenlijke productie.

 

[Translate to Niederländisch:] Mitarbeiter prüft den Verpackungsdruck während der Druckvorstufe
[Translate to Niederländisch:] Drei Mitarbeiter prüfen das Druckergebnis während der Druckvorstufe

Goede voorbereiding - perfect drukproces

Technologie alleen maakt echter nog geen goede pre-press. De belangrijkste factor hier is ook de menselijke factor. Onze medewerkers zijn niet alleen goed opgeleid, wij investeren ook voortdurend in hun bijscholing. Ons gemotiveerd team zorgt dus in elke fase voor een optimaal werkverloop bij de werkvoorbereiding. De intensieve, op vertrouwen gebaseerde samenwerking met leveranciers van papier, inkt, rasterwalsen en drukplaten past naadloos in onze prepressprocessen en zorgt zo voor een soepele workflow en perfecte drukresultaten.

 

[Translate to Niederländisch:] Verpackungsdesigner entwickeln einen Getränkehalter Prototyp

Voor ons houdt een goede voorbereiding in de prepress in:

[Translate to Niederländisch:] Mitarbeiterin überprüft den Produktionsverlauf in der Drucktechnik
  • In-house digitale drukvoorbereiding voor Offset, Flexo en Digitaal drukwerk.
  • Productie van offsetplaten in eigen huis.
  • Prepress, CAD en ERP systeem in netwerk via workflows
  • Snelle ontwikkeling van prototypes van verpakkingen door middel van virtuele 3D-modellen en digitaal geprinte mock-ups
  • Digitaal gestuurd inktmengsysteem en inktreceptuur
  • Bedrukking van klantspecifieke kleurschakeringen op onze eigen pers op origineel papier in gestandaardiseerde laboratoriumkwaliteit
  • Digitale kleurcontrole in productie