Flexodruk

Het flexodrukprocédé wordt vaak gebruikt voor het bedrukken van golfkarton. Bij dit boekdrukprocédé wordt gebruik gemaakt van een kunststof cliché (flexibele drukvorm). De drukkende delen zijn hoger dan de niet-drukkende delen. Het cliché wordt op een rol geklemd en fijn gedoseerd met de drukinkt. Deze inkt wordt dan rechtstreeks op het golfkarton gedrukt. Door de gevoelige aanbreng van inkt door onze ultramoderne drukmachines bereiken wij een optimale drukkwaliteit op ons golfkarton. De universele toepasbaarheid maakt directe flexodruk zo aantrekkelijk voor golfkartonverpakkingen.

 

[Translate to Niederländisch:] Zwei Mitarbeiter reichen sich Werkzeuge während der Produktion

Kosteneffectief dankzij de modernste technologie

Met flexo direct printing drukken we rechtstreeks op het afgewerkte golfkarton. Het eigenlijke drukproces kan worden gecombineerd met andere bewerkingsstappen als onderdeel van inline productie (wij stansen en bedrukken in één enkele bewerking), waardoor een kostenbewuste productie met de beste resultaten wordt gewaarborgd. Onze Flexo-High Quality Postprint (HQPP) is ook de juiste keuze als het gaat om het drukken van kleinere oplagen. Wij kunnen deze kosteneffectief realiseren op het hoogste kwaliteitsniveau. De inkt wordt perfect aangebracht met behulp van de modernste kamer- of negatieve rakelmachines (rakel = een gereedschap dat overtollige inkt gelijkmatig afschraapt). Dit zorgt voor een gelijkmatig drukresultaat.

In de regel wordt ons golfkarton bedrukt met inkten op waterbasis die onschadelijk zijn voor voedingsmiddelen. Op verzoek kunnen wij in flexodruk ook drukken met UV-vernis, die eveneens onschadelijk is voor levensmiddelen.

Wij besparen ook op de insteltijd en dus op de kosten door onze clichés vooraf op folie te monteren in een nauwkeurig register. Dit helpt ons om uitvaltijden tot een minimum te beperken.

Technische details

De meeste van onze drukpersen hebben vacuümtransport van drukeenheid naar drukeenheid, kartonnen of negatieve doctorbladen, keramische rasterwalsen en rasterwals-snelwisselsystemen. Voor uitstekende flexodrukresultaten produceren wij met een Bobst 6-kleuren Masterflex HD in lijn, met een Mastercut 2.1. en een 6-kleuren offline drukmachine van Cuir, alsmede een 5- en een 7-kleuren Inliner, die na elke drukeenheid een droogeenheid hebben. Onze directe flexodruk stelt normen in de industrie

 

Flexodruk in de Fabriek in Mayen

Inzicht in onze mogelijkheden op het gebied van flexodruk: 

Bijgaande video is een mooi voorbeeld van de nauwe samenwerking met onze klanten. Het resultaat: de overgang naar volledig recyclebare transportverpakkingen, gestandaardiseerd voor alle Europese productievestigingen van de klant.  Onze hoogwaardige flexo-technieken zorgen ervoor dat merkidentiteit en uitstraling maximaal zijn.