Digitaal drukken

In tegenstelling tot flexo- en offsetdruk is voor digitaal drukken geen fysieke drukplaat nodig. Het drukbeeld wordt rechtstreeks van de computer of van een bestand naar de drukpers overgebracht, vandaar de internationale termen Direct Digital Printing (DDP) of Computer-to-Print (CTP). Ook op het gebied van industrieel drukwerk is digitaal drukken (ook: Digidruck) een perfecte aanvulling op offset- en flexodruk, vooral als het gaat om kleinere oplagen en/of individualisering. De drukkwaliteit van onze digitale drukmachines benadert die van offsetdrukwerk.

 

Vooral het dynamisch genereren van drukbeelden opent vele mogelijkheden voor individualisering voor onze klanten. Zelfs bij kleinere oplagen is het mogelijk om te drukken in verschillende talen, individuele dealerlogo's, nummers of barcodes. Regionale of nationale promoties kunnen even gemakkelijk worden gerealiseerd als personalisering met op maat gemaakte verpakkingsversies.

 

[Translate to Niederländisch:] Mitarbeiter arbeitet an der Digitaldruckmaschine
[Translate to Niederländisch:] Industrieller Digitaldruck bei Brohl Wellpappe

Single-pass digitaal afdrukken

[Translate to Niederländisch:] Mitarbeiter überprüfen das Druckergebnis des Digitaldruckers

Industriële digitale druk - snel en flexibel drukken Met onze single-pass drukmachine bij Brohl Wellpappe bereiken wij bijzonder hoge druksnelheden met zeer goede drukresultaten. Met deze digitale drukmachine met één doorgang zijn wij een van de pioniers in industrieel digitaal drukwerk op onze markt. Er zijn ook geen insteltijden nodig, aangezien er geen drukplaten of clichés nodig zijn. De doorlooptijden van opdrachten zijn dan ook bijzonder laag. Wanneer de hoeveelheden offset- of flexodruk onrendabel lijken of wanneer een hoge mate van individualisering is vereist, kan digitaal drukken zijn sterke punten tonen. Zelfs zeer kleine hoeveelheden of prototypes voor presentatiedoeleinden kunnen zonder problemen worden gerealiseerd.

 

Uw voordelen met digitaal drukken in een oogopslag:

  • Hoge flexibiliteit
  • Geen voorkosten voor drukplaten of clichés
  • Snelle doorlooptijden, omdat er geen drukplaten of clichés nodig zijn
  • Kleine batchgroottes, zelfs voor hoogwaardige drukwerkmotieven
  • Serialisatie, b.v. met opeenvolgende nummers en streepjescodes
  • Versleuteling, b.v. voor verschillende nationale talen of regionale nationale campagnes
  • Individualisering van de verpakking, bv. door personalisering
  • Glanzend, zelfs op ongecoat papier, door het gebruik van voedselveilige UV-inkt
Digitaldruck von Verpackungen bei Brohl Wellpappe in Föhren

Multi-pass digitaal afdrukken

Of het nu gaat om kleine hoeveelheden, prototypes voor presentatiedoeleinden of iets dergelijks - met het multi-pass digitale drukproces kunnen wij uitstekende resultaten bereiken op origineel materiaal. Zelfs andere materialen zoals glas, metaal en plastic kunnen digitaal worden bedrukt.