Printexpertise

Wij brengen kleur in uw bedrijf

De verpakking speelt een belangrijke rol in de presentatie van uw producten. Wij bieden u alle gebruikelijke drukprocedé’s. Of het nu gaat om hoogwaardige flexovoordruk, flexodirectdruk, offsetdruk of industriële digitale druk - wij hebben altijd de juiste oplossing, ook voor verdere veredelingen. Wij zien onszelf als servicepartner aan de zijde van onze klanten en beschikken over de modernste technologie, ervaring en de nodige knowhow. 

Brohl Wellpappe Flexodirekt Druck Maschinen in Mayen

Flexodirectdruk

Met flexodirectdruk bieden wij een drukproces dat op veel verschillende manieren ingezet kan worden en grote voordelen biedt: Bij flexodirectdruk wordt het golfkarton bedrukt, waarbij het drukproces in één keer kan worden gecombineerd met andere verwerkingsstappen en derhalve zeer economisch is. 
Om kwalitatief hoogwaardige en reproduceerbare drukresultaten te garanderen, zijn de meeste van onze drukmachines uitgerust met vacuümtransport van drukunit naar drukunit, kamer- of negatiefrakel,  keramische rasterwalsen en snelwisselsystemen voor de rasterwalsen.

Om een uitstekend flexodruk resultaat te kunnen behalen, drukken wij met een 6-kleuren Cuir offline pers, een 6-kleuren Masterflex HD in lijn met een Mastercut 2.1 en een 5-kleuren en 7-kleuren Martin inline, die na elke drukeenheid een droogunit hebben. Dit stelt ons in staat om uitstekende drukresultaten te bereiken, zelfs bij hoge snelheden op gecoat papier. 
 

Offsetdruk

Bij dit proces wordt een vel papier of karton op een offsetdrukpers gedrukt en vervolgens gecacheerd op een open of gesloten vel golfkarton voor verdere verwerking. Vanaf een bepaalde runlengte combineren we het cacheerproces met de golfkartonproductie op de inline cacheermachine.

Offsetdrukken is altijd het betere alternatief indien
 

 • de eisen die aan het drukwerk worden gesteld, zelfs niet door hoogwaardige flexodruk gehaald kunnen worden,
 • de verwachte totale oplage laag is en de repro- en drukplaatkosten voor flexodruk niet in verhouding staan tot de resterende kosten,
 • de hoogste prioriteit wordt gegeven aan de consistentie van het drukbeeld.

 

Prüfung Offsetdruck der Firma Brohl Wellpappe am Standort Föhren bei Trier
Digitaldruckmaschine Brohl Wellpappe
Industrieller Digitaldruck für Verpackungen bei Brohl Wellpappe in Mayen

Industrieel digitaal printen

In de fabriek in Mayen produceren we digitaal drukwerk met een single-pass-machine en zijn we een van de pioniers in industrieel digitaal drukwerk op onze markt. Digitaal drukken biedt onze klanten veel voordelen en opent zo nieuwe toepassingsgebieden:  
 

 • Meer flexibiliteit,
 • Snellere productietijden omdat er geen drukplaten en clichés nodig zijn,
 • Kleinere batchgroottes ook voor hoogwaardige drukmotieven,
 • Serialisatie, bijv. met opeenvolgende nummers en barcodes,
 • Versies, bijv. voor verschillende landstalen,
 • Individualisering van de verpakking, bijv. door middel van personalisering. 

Digitale druk

Of het nu gaat om hele kleine aantallen, samples voor presentatiedoeleinden of dergelijke - met het multi-pass digitale drukproces kunnen we uitstekende resultaten op origineel materiaal bereiken. Ook andere materialen zoals glas, metaal en kunststof kunnen digitaal worden bedrukt.  

Digitaldruck von Verpackungen bei Brohl Wellpappe in Föhren
Veredelung für Verpackungen und Displays bei Brohl Wellpappe am Standort Föhren

Veredeling

Op verzoek veredelen wij verpakkingen en displays met UV- en watergedragen coatings. Matte oppervlakken, hoogglansafbeeldingen of spotvernis zijn mogelijk. Speciale lakken simuleren verschillende oppervlakken zoals leer of fluweel. Dit maakt de verpakking “tastbaar”. Wij bieden ook gecombineerde lakken aan met mat-glanseffecten of soft touch. Indien nodig kunnen technische lakken worden gebruikt, bijvoorbeeld met anti-slip of vet- of waterafstotende eigenschappen. Metallic veredeling in de zin van warm- of koudfoliestempeling en folielaminering ronden ons dienstenaanbod af.

Pre-press

Een goede voorbereiding is (bijna) alles:

Investeren in een modern machinepark is niet voldoende om op lange termijn uitstekende en reproduceerbare drukresultaten te behalen. Even belangrijk is een intensieve samenwerking met papier- en inktleveranciers en reprohuizen, een goede werkvoorbereiding voor het drukwerk en vooral de opleiding en bij- en nascholing van medewerkers. 

 

Wij bieden:

 

 • Digitale prepress in eigen huis voor offset, flexodruk en digitaal drukwerk, 
 • Eigen offsetdrukplaatproductie,
 • Prepress-, CAD- en ERP-systeem dat via workflows in een netwerk is geïntegreerd, 
 • Snelle packaging prototyping met behulp van virtuele 3D-modellen en digitaal geprinte mock-ups,
 • Digitaal gestuurde kleurmengsystemen en receptuursoftware, 
 • Kleur- en lakbemonstering uit ons eigen druklaboratorium, 
 • Proefdrukken van klantspecifieke kleuren op onze eigen proefdrukmachine op origineel papier in gestandaardiseerde laboratoriumkwaliteit,
 • Digitale kleurbewaking in de productie. 
Team der Druckvorstufe von Brohl Wellpappe in Föhren prüft Druckmuster